Zuiderzeestraatweg 9
3882 NC Putten
06 - 51814873
info@h2obuffalo.nl
Bedrijfsprofiel
H2O Buffalo is een agrarisch bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het houden van waterbuffels.
In 2003 zijn de eerste buffels aangekocht en vanaf toen is het bedrijf langzaam maar zeker uitgebreid naar de huidige vorm en grootte.

Waterbuffels zijn bijzondere dieren en dat vraagt ook een bijzondere verzorging. Het bedrijf steekt daarom veel energie in de dagelijkse verzorging en omgang met de dieren. Onderdeel daarvan is een specialisatie in biologische bedrijfsvoering. Een dergelijke bedrijfsvoering biedt de dieren een gezond en aangenaam leven terwijl producten afkomstig hiervan, een hoog kwaliteitsgehalte bieden, met een voor de mens zeer gebalanceerde samenstelling.

16

Momenteel is het bedrijf bezig zich te specialiseren in vlees (gerechten) en vooral in de ontwikkeling van cholesterol- en caloriearme vleessoorten en de verkoop van 100% zuivere buffelmozzarella.

Vlees (en ook zuivel) afkomstig van waterbuffels, heeft namelijk niet alleen een laag cholesterol- en calorie gehalte, maar heeft door de vele mineralen die het bevat, ook een verlagend effect op de totale cholestrolspiegel. Hierdoor past het vlees heel goed in veel diten.
Omdat het echter ook heel gezond is voor mensen zonder een (gedwongen) dieet, wordt het aan iedereen aanbevolen als onderdeel van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid mineralen en bouwstoffen die het menselijk lichaam nodig heeft.