Zuiderzeestraatweg 9
3882 NC Putten
06 - 51814873
info@h2obuffalo.nl
Bufa Robusta

Waterbuffelkaas van de VELUWE

 

We zijn erg blij en toch ook een beetje trots dat we onze nieuwe buffelkaas aan u kunnen presenteren! In 2012 is de ontwikkeling begonnen, dus we kunnen met recht zeggen: deze kaas is vers van de pers.


image/fotos/17.jpg

De Bufa Robusta is een heerlijke romige streekkaas, die gemaakt wordt van de melk van Nederlandse waterbuffels. De kaas wordt zonder kleur- en smaakstoffen geproduceerd en is dan ook “naturel”. In deze zuivere vorm heeft de kaas een milde smaak en kan daardoor zeer gevarieerd gebruikt worden. Lekker bij het ontbijt, als tussendoortje, maar ook op een lunchbroodje, als borrelhapje of verwerkt in gerechten.


Cholesterolarm

De melk van waterbuffels, waar de kaas van gemaakt wordt, is cholesterolarm en o.a. rijk aan calcium. Naast de specifieke smaak heeft deze kaas dus ook bijzondere gezondheidskenmerken. 

 

Geen koemelkallergie

De Bufa Robusta is getest door mensen met een koemelkallergie en het blijkt dat deze buffelkaas zonder problemen door hen gegeten kon worden.

 

image/fotos/16.jpg

Een kaas met zulke specifieke eigenschappen verdient ook een bijzonder uiterlijk. Daarom heeft de Bufa Robusta het prachtige zwarte uiterlijk van de buffels gekregen. Hét toonbeeld van een zwarte bolster, met een culinaire blanke pit!